Beelden in opdracht

Werkwijze

We gaan dan samen op pad. Naar aanleiding van de vraag en het gesprek erover of het bezoeken van de plek maak ik een ontwerp of meerdere voorbeelden. Deze bekritiseren we dan om vervolgens een definitief ontwerp te maken.
De materiaalkeuze en afmetingen bespreken we en ik ga op zoek naar b.v. een geschikte steen. Dan ga ik aan de slag en regelmatig bekijken we de voortgang. Ik stuur foto’s en stel bijvoorbeeld vragen over de ideeen omtrent de huid van het beeld zoals glad gepolijst of gedeeltelijk grof. We trekken samen op en het beeld wordt steeds verfijnder en komt zo gaandeweg tot de definitieve vorm en uitvoering.

Zo’n proces neemt al gauw een paar maanden tot een half jaar in beslag en biedt mij als beeldhouwer veel genoegen omdat het echt maatwerk wordt.
Soms mag ik gedachtenisbeelden maken. Het proces om in samenspraak tot een beeld te komen is heel bijzonder omdat het van mij vraagt me terug te houden en echt te ervaren wat gevraagd wordt aan vorm en materiaal zodat het beeld betekenisvol kan zijn. Van mij wordt dan de creativiteit en het uitvoeren van het beeldhouwambacht gevraagd. Heel fijn om te doen.

Van-steen-tot-beeld-1
Gedachtenisbeeld

Gedachtenisbeeld

Hanny van Leeuwen-prijs

Het proces van beeldhouwen

Context-17
Grafbeeld steen: dolemiet

Grafbeeld van steen: Dolemiet